Bortpå Moa

Mathias Fastesen Lien fikk i 1860-åra satt opp ei lita stue på eiendommen. Senere fikk han gjerde inn et jordstykke på ca. 4 mål. I 1907 ble eiendommen matrikkulert som Moen, gnr. 99 bnr. 2. Eiendommen var bebodd til 1980-åra, og står slik den var ved fraflyttinga.

IMG_0042

Eiendommen «Bortpå Moa» ble kjøpt i 2014 av Røros Museums- og historielag. Bortpå Moa styres av ei undergruppe under RMH med eget organisasjonsnummer og regnskap. Arbeidsgruppa består av Aage Aas, Ole Ragnar Langen og Bente Waage Danielsen.

Kontaktpersoner: ole.langen@roros.net , aage.aas@fjellheimenforlag.no

Kjøpet av eiendommen er finansiert ved egenkapital fra RMH, innsamla midler og banklån. Lånet er nå nedbetalt. Brekkensamfunnet og personer med tilknytning til Brekken har bidratt med betydelige beløp til finansiering av kjøpet.

Bevaring av Bortpå Moa har blitt av stor betydning for lokalsamfunnet i Brekken, ikke minst gjennom formidling av historia ved Brekken skole og andre kulturaktiviteter.

Eiendeler på eiendommen er registrert og dokumentert av Anders Sakrisvoll, som også har påtatt seg ansvar for å holde kontroll med eiendommen.

Uthusprosjektet gjenreiste i 2014 fjøset på eiendommen.

Med støtte fra Uthusprosjektet utarbeidet Rørosmuseet en tilstandsrapport. Denne danner grunnlaget for restaureringa av bolighuset. Uthusprosjektet vil dekke 80 % av kostnadene. De resterende kostnadene må vi skaffe. Uthusprosjektet regner med å starte arbeidet i løpet av våren 2017. Bolighuset ble ryddet høsten 2016, slik at arbeidet kan starte. Styrets viktigste oppgave for dette året vil være å finansiere egenandelen.

 

Bortpå MoaBortpå Moa

(Klikk på bildene for å få full størrelse)

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s