Æresmedlemmer i RMH

Astrid Nyhus

Aage Aas

 

På årsmøtet 13. mars ble Astrid Nyhus og Aage Aas utnevnt til æresmedlemmer i RMH. Styrets begrunnelse for å utnevne de to æresmedlemmene:

 


Astrid Nyhus
Astrid har vært tilknytta RMH og Rørosmuseet i mer enn 40 år, og var en viktig medarbeider og et stabilt element gjennom mange hektiske og til dels turbulente år i Rørosmuseets oppbygging og utvikling.

Hun ble etter hvert styremedlem og var sekretær for RMH i mange år.

Astrid var med i oppstarten av Fjell-Folk i 1972 og har i alle år bidratt, bl.a. som redaktør og medarbeider. Hun har skrevet mange fagartikler om ulike lokalhistoriske emner i Fjell-Folk og i andre publikasjoner. Hun har formidla lokalhistorie også som omviser, og har bl.a. bidratt med orienteringer på lagets historiske vandringer.

Astrid har lagt ned en betydelig innsats for RMH.

Aage Aas
Aage har gjennom mange år vært engasjert i bevaring og formidling av lokalhistoria. Har lagt ned en stor innsats for Rørosmuseet, bl.a. som mangeårig medlem og leder i Stiftelsen Rørosmuseet.

Har vært et aktivt styremedlem i RMH i snart 20 år.

Gjennom Fjellheimen forlag har Aage bidratt til utgivelse av mange publikasjoner av lokalhistorisk interesse. Spesielt nevnes Jul i Fjellheimen der han som medredaktør og skribent har formidla mye interessant historisk stoff på en populær måte.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s